Systeem

Henri speelt met zo’n 20 koppels op totaalweduwschap waarbij er gerouleerd word. Voor de vluchten uit gaan ze 2 a 3 maal de mand in voor een vluchtje van 25 km. Daarna zal er tussendoor niet gereden worden mits alles goed verloopt en vlot thuiskomt. De duiven gaan in principe elke week de mand (met uitzondering weduwnaars die soms en weekend rust krijgen) in waarnaar gevoerd word met de mengelingen van Beyers waarbij ze niets tekort komen. Er worden jaarlijks zo’n 60 jongen voor eigen gebruik gekweekt en die worden op een natuurlijke manier grootgebracht, niet verduisterd en op de natour ingespeeld. In het seizoen is de aandacht voor de oude vandaar de keuze om de jongen op de natour te leren.

 

Medisch

Word er niets tot weinig ondernomen buiten de verplichte paramyxo-enting (die bij de jongen twee maal plaats vindt ) gaat er niets preventief in de water pan of over het voer . Wel werken we met verschillende producten  om een hogere weerstand bij de duiven te ontwikkelen .

 

Belangrijk

Geloof meer in het “potje geduld dan het potje poeder”, zoek altijd naar de duiven die op een natuurlijke manier gezond blijven en vroeg op de klep zitten

 

image1

Duiven met klasse!

nl_NLNederlands